Scream for Ice cream

English

Assorted Ice Cream Flavors

Šį rytą bandant įveikti milžiniškas žmonių spūstis gatvėse ir suvaldyti neapykantą itališkiems streikams, supratau, kad į Romą atkeliauja vasarą. Išsinuoginę turistai, italai vis dažniau iškeičiantys pūkines striukes į lengvus švarkus ir kas keli šimtai metrų kybančios vaistinių švieslentės, rodančios 25 laipsnius šilumos rėkte rėkia – Metas gelato!!! Ir, o taip, aš dievinu gelato… Jei yra kitas būdas pasiekti orgazmą nei seksas, o taip, babe, tai yra gelato… Argi tai ne pats seksualiausias desertas?! Prašau, jūs negalite ginčytis šiuo klausimu… Bet palikime šią diskusiją kitam kartui ir grįžkime prie ledų.

Visų pirma, atsiprašau visų kalbininkų, bet gelato yra gelato, o ledai yra ledai – tai yra visiškai skirtingais būdais pagaminti, skirtingos sudėties ir skirtingos temperatūros desertai, tad vadinkime daiktus tikraisiais vardais ir apsistokime ties gelato (taip as – gelato nacis).

Nors gelato istoriškai kildinami iš Sicilijos, o jų populiarumas išaugo dėka Florencijos Medičių šeimos ir būtent Florencija tapo gelato sostine, kuri supažindino Italiją ir pasaulį su dabartiniu, visų gelato meistrų naudojamu, “moderniu” gaminimo būdu, naudojant pieną, grietinėlę ir kiaušinius, bet Roma turi puikias galimybes konkuruojant su Renesanso sostine.

Gelateria dei Gracchi

2010051403722GelateriadeiGracchi_4570696143_eacb976778_b

Asmeniškai mano pati mėgstamiausia gelateria Romoje, tad praėjusią vasarą beveik kievieną dieną užsukdavau čia, grįždama iš darbo. Visus klasikinius gelato skonius rasite čia ir jie visi nuostabūs. Nesitikėkite pasimėgauti persikų skoniu, jei tai ne jų sezonas – visi ledų skoniai čia tik tuomet, kai tai atitinkamo ingridiento derlius. Visus riešutų gerbėjus raginu eiti būtent čia, nes šie skoniai čia yra fantastiški, ypač pistacijų iš skirtingų regionų. Be to, jie kaip tik atsidarė netoli Ispaniškų laiptelių – puiki vieta mėgautis savo ledais, stebint chaotiškus žmonės, bandančius įsiamžinti šalia ispaniškų laiptelių.

Fatamorgana

rome-fatamorgana

Man pasisekė, nes aš gyvenu šalia šios gelaterios, tad galiu išbandyti beveik visus jų šedevrus, o jie jų turiu į valias. Tai viena iš labiausių eksperimentuojančių gelaterijų Romoje: imbieras, alus, gorgonzola ir milijonas skonių šokolado iš skirtingų pasaulio kraštų – niam! Juos rasite ir Monti kaimynystėje, kur rasite pačias geriausias vynines mieste ir šiaip tai toks žavus rajonus, jog Fatamorgana bus tik dar viena priežastis praleisti girtą ir skanų vakarą ten.

Il Gelato di Claudio Torce

YUJU

Tai eksperimentinių gelato karalius! Duokite jam produktą, jis jums sukurs gelato – wasabi, ryžiai, alus ir žemės riešutai ir tai tik skurdi pradžia. Šioje gelato karalystėje jūs rasite visus įmanomus skonius: nuo pačių ekstremaliausių iki klasikos. Taigi kai baigsite savo didžiąją shoppinimosi karštligę, atšvęskite tai su Claudio jo dirbtuvėse Del Corso gatvėje.

I Caruso

i-caruso-lab

Ši gelateria nuostabi savo laboratorija, esančia tiesiog kitapus stiklo, kas leidžia stebėti visą kūrybinį procesą. Ir, žinoma, ledai yra tiesiog nuodėmingai skanūs! To go skonis būtų braškinis ir tai nėra šerbetas ar pernelyg pieninis skonis, bet įsivaizduokite, kad valgote dubenį šviežių braškių, ir jūs jau čia. Via Collina 13-15

San Crispino

Rome_Snack_GelateriadiSanCrispino_3

Čia nejuokaujama. Tai vieta, kur gelato yra menas. Jeigu jūs niekuomet nevalgote ledų iš indelio ir esate prisiekęs vaflio mėgėjas, geriau praleiskite šią vietą. San Crispino gelato tiekiami tik iš indelio, kad jaustumėte natūralų gelato skonių be jokių kitų atskonių. Jų gelato gaminami iš 100% natūralių produktų. Vienu žodžiu – tai rojus indelyje!

Nusidėkite ir mėgaukitės savo gelato!

Skaistė


Yum
OB-IS138_gelato_EV_20100602152552

This morning while making my way through crowds and coping with my frustration with labour strikes, I have noticed that the summer is coming to Rome. All shamefully undressed tourists, Italians little by little getting off their heavy coats and putting on their lighter jackets and trench coats and every billboard shouts 25 degrees Celsius. That means just one thing – it is a time for gelato!!!! And oh, boy, I love my gelato… Seriously, if there is another way to achieve an orgasm than sex, it must be gelato. C’mon, it is definitely the sexiest dessert ever! You cannot argue about this one. But let’s move on to the actual gelato.

First of all, let’s make it clear that gelato is not an ice cream. These are two different desserts, produced in two different ways, using different ingredients and served different temperature (yep, I am gelato nazi).

Originally, gelato comes from Sicily, and becomes a hit after Medici family brings fame to it in Florence. That is why Florence is the legit capital of gelato and where it was initially started to produced it by “modern” way using milk, cream and eggs. However, Rome has its own jewels to compete with a capital of Renaissance.

Gelateria dei Gracchi

2010051403722GelateriadeiGracchi_4570696143_eacb976778_b

This is my personal choice. I just love this place. Last summer it was my place to go every time I passed it walking home from work. Here you will get all the classics: pistachio, banana, zabaione etc. And they all are just incredible. Do not waste your time looking for strawberry flavour if it is not a season – all gelato are flavoured by seasonal products. The nutty flavours are especially fantastic – I am crazy for pistachio which you can choose from all different regions. Good news that they have just recently opened not far away from Piazza di Spagna – great place to sit down with your gelato and to observe a chaotic environment.

Fatamorgana

rome-fatamorgana

I was lucky enough to live near this hot spot so it makes possible to try all the masterpieces, just take your time, because there are loads of them! It is one of the most experimenting gelaterias in Rome: ginger, beer, gorgonzola and hundreds and hundreds of different type of chocolate tastes – YUM! The best thing that one of their shops is located in Monti – the neighbourhood where you find all the best wineries beside the fact that it is just a hip place to be so Fatamorgana becomes just another reason to spent drunk and delicious evening there.

Il Gelato di Claudio Torce

YUJU

This is the king of nontraditional gelato! Wasabi, rice, beer and peanuts – just name it! This is a true kingdom: starting from classics and getting to the most extreme. This is a great place to celebrate your fruitful shopping session in Via del Corso where Clausio invites you to have a sinful experience.

I Caruso

i-caruso-lab

Curious to see gelato laboratory? Head to I Caruso! Just behind the glass you can see where the magic happens. Of course, gelato talks by itself. To go taste would be strawberries! It seems that you eat fresh strawberries. So naughty!

San Crispino

Rome_Snack_GelateriadiSanCrispino_3

These guys are not kidding about gelato. So if you are a big cone fan, just choose something different, because here you do not get it. They are strong believers that cone just interferes with the original flavour of gelato. Do not be surprised that you cannot see gelato while you are closing it. It is believed that to keep gelato fresh and rich you have keep it inside the closed bins and put deep inside the fridge. All gelato are made from 100% natural ingredients either. All in all, this is paradise in a cup!

Get naughty and enjoy your gelato!

Skaiste

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s